POSTAW NA ZAWÓD

                 TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH!

Czym zajmuje się technik żywienia i usług gastronomicznych?
Do podstawowych zadań zawodowych wykonywanych przez technika żywienia i usług gastronomicznych należą wszystkie czynności związane z organizacją, kompleksową obsługą przyjęć oraz imprez organizowanych w zakładach świadczących usługi gastronomiczne. Absolwent będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
  • oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;
  • sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;
  • planowania i oceny żywienia;
  • organizowania produkcji gastronomicznej;
  • planowania i realizacji usług gastronomicznych.
Gdzie technik żywienia i usług gastronomicznych może być zatrudniony?
  •  w hotelach,
  • w pensjonatach,
  • ośrodkach wczasowych,
  • na promach pasażerskich,
  • pływających hotelach,
  • restauracjach,
  • barach,
  • kawiarniach
  • firmach cateringowych
  • oraz prowadzić własną działalność gastronomiczną.  
Szkoła posiada profesjonalnie wyposażone pracownie gastronomiczne oraz nowoczesny bar. Nauka w tym kierunku pozwoli uzyskać kwalifikacje do pracy w obiektach gastronomicznych. 

                            

Chcesz nauczyć się gotować?     

Może gotowanie to twoja pasja?

 

PRZEKSZTAŁĆ ZDOLNOŚCI NA UMIEJĘTNOŚCI!

zdj 1

Duże możliwości na rynku pracy!

Oferujemy:

  • płatne staże dla uczniów,
  • praktyki w restauracjach także za granicą - ERASMUS+,
  • dodatkowe kursy podnoszące kwalifikacje:
    • barista, 
    • animator czasu wolnego,
    • zdobienie stołów i sal,
    • zdobienie potraw,
    • kurs kasy fiskalnej,
    • stylizacji paznokci czy wizażu,
  • dodatkowe zajęcia z języka obcego zawodowego.

Zdobędziesz zawód, który da ci pracę!