POSTAW NA ZAWÓD

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

 

Czym zajmuje się technik żywienia i usług gastronomicznych? 

Do podstawowych zadań zawodowych wykonywanych przez technika żywienia i usług gastronomicznych należą wszystkie czynności związane z organizacją, kompleksową obsługą przyjęć oraz imprez organizowanych w zakładach świadczących usługi gastronomiczne.

Absolwent będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

  • oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;
  • sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;
  • planowania i oceny żywienia;
  • organizowania produkcji gastronomicznej;
  • planowania i realizacji usług gastronomicznych.

Gdzie technik żywienia i usług gastronomicznych może być zatrudniony?

  • hotelach,
  • pensjonatach,
  • ośrodkach wczasowych,
  • na promach pasażerskich,
  • pływających hotelach,
  • restauracjach,
  • barach,
  • kawiarniach
  • firmach cateringowych
  • oraz prowadzić własną działalność gastronomiczną.

Szkoła posiada profesjonalnie wyposażone pracownie gastronomiczne oraz nowoczesny bar. Nauka w tym kierunku pozwoli uzyskać kwalifikacje do pracy w obiektach gastronomicznych.

 

 informatyk promocja

 

Chcesz nauczyć się gotować?

Może gotowanie to twoja pasja?

 

PRZEKSZTAŁĆ ZDOLNOŚCI NA UMIEJĘTNOŚCI

 informatyk promocja2

 

Oferujemy:

  • praktyki w czterogwiazdkowych restauracjach w Niemczech
  • płatne staże dla uczniów
  • dodatkowe zajęcia z języka obcego zawodowego
  • zawód ze smakiem

 

Zdobędziesz zawód, który da ci pracę!